ODRŽANA 13. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

stozer 18 6 2018U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 18. lipnja 2018. godine pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana je 13. sjednica Stožera. Usvojen je sljedeći dnevni red:

 

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 12. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite - Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice
2. Razmatranje i usvajanje Odluke o nabavi opreme za službe za zaštitu od požara
3. Razmatranje i usvajanje Odluke o nabavi letjelice-drona s popratnom opremom za pomoć službama za zaštitu i spašavanje
4. Razmatranje i usvajanje Odluke o odobrenju isplate naknade članovima Županijskog stožera civilne zaštite za razdoblje svibanj-kolovoz 2018. godine
5. Informacija o pripremama za protupožarnu sezonu
6. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, dr. sc. Drago Martinović načelnik, te članovi Stožera: Miroslav Ramljak, Stjepan Bogut, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak, Zoran Zadro i Zoran Polunić.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 12. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Odluku o o nabavi opreme za službe za zaštitu od požara. Ova Odluka se odnosi na nabavu naprtnjača i aparata za gašenje požara 'Brentača', ali i još ponešto opreme za zaštitu od požara. „Imali smo loša iskustva iz prošle godine kada smo imali dobrovoljce, ali nam je nedostajalo naprtnjača što je nedopustivo“, rekao je načelnik Martinović.

Usvojene su i Odluka o nabavi letjelice-drona s popratnom opremom za pomoć službama za zaštitu i spašavanje, te Odluka o odobrenju isplate naknade članovima Županijskog stožera civilne zaštite za razdoblje svibanj-kolovoz 2018. godine. Letjelica-dron je nešto što je neophodno ne samo za zaštitu i otkrivanje požara već i za potragu i spašavanje, ali i operativno izviđanje. On se može koristiti na velikim nadmorskim visinama. Služi za snimanje i prijenos slike.

U točki Informacija o pripremama za protupožarnu sezonu, načelnik Martinović je informirao članove Stožera o sastanku održanom s pomoćnicima načelnika općina za civilnu zaštitu o pripremama za protupožarnu sezonu. Sve vatrogasne postrojbe su sukladno svojim mogućnostima pripremili za predstojeću sezonu, ali i dalje veliki problem predstavlja nedostatan broj vatrogasaca u vatrogasnim postrojbama općina. Neke od općina su potpisali ili će potpisati ugovore o djelu za vrijeme protupožarne sezone.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke