ODRŽANA 12. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 12. travnja 2018. godine pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana je 12. sjednica Stožera. Usvojen je sljedeći dnevni red:


1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 11. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite - Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice
2. Razmatranje i usvajanje Odluke o davanju suglasnosti na Nastavni plan i program edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini
3. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za izvođenje edukacije učenika osnovnih škola i studenata
4. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova obuke članova županijskog/gradskog/općinskih stožera civilne zaštite
5. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu goriva
6. Zahtjev:
- suorganizacija županijskog natjecanja u pružanju prve pomoći
7. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, dr. sc. Drago Martinović načelnik, te članovi Stožera: Dario Sesar, Zdravko Boras, Miroslav Ramljak, Stjepan Bogut, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak, Zoran Zadro i Zoran Polunić.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 11. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Odluku o davanju suglasnosti na Nastavni plan i program edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini.

Usvojene su i Odluke o izdvajanju sredstava za provođenje edukacije učenika osnovnih škola i studenata i obuke članova županijskog/gradskog/općinskih stožera civilne zaštite, te Odluka o izdvajanju sredstava za nabavu goriva.
Nastavnim planom i programom edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini određene su tematske cjeline, broj nastavnih sati i način realizacije tematskih cjelina za realizaciju planiranih aktivnosti planova i programa edukacije učenika i studenata, te obuke struktura zaštite i spašavanja koju će Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke realizirati u 2018. godini.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke