ODRŽANA 11. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, 9. veljače 2021. godine održana je 11. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite.

 

Usvojen je sljedeći dnevni red:
1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 10. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite
2. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova izrade, odnosno ažuriranja planskih dokumenata
3. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova obilježavanja 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite
4. Razmatranje i usvajanje Zaključka o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite
5. Razmatranje i usvajanje Odluke o odobrenju isplate naknade članovima Županijskog stožera civilne zaštite za razdoblje siječanj-travanj 2021. godine
6. Informacija o radu Operativnog centra civilne zaštite za 2020. godinu
7. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera: Miroslav Ramljak, Tomislav Pejić, Jadranka Karačić, David Grbavac, Zoran Zadro, Josip Zelenika i Mladen Bošnjak.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 10. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Odluku o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova izrade, odnosno ažuriranja planskih dokumenata.
Jednoglasno je usvojen Zaključak o dodjeli priznanja civilne zaštite. Priznanja će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite koja će se održati u kino dvorani u Grudama 26. veljače 2021. godine.

Jednoglasno su usvojene odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova obilježavanja 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite i o odobrenju isplate naknade članovima Županijskog stožera civilne zaštite za razdoblje siječanj-travanj 2021. godine.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i član Stožera Mladen Bošnjak iznio je podatke o broju intervencija vatrogasnih postrojbi i službi za zaštitu i spašavanje u protekloj godini. Ukupno su u 2020. godini evidentirana 474 požara i 65 intervencija pripadnika Gorskih službi spašavanja.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke