ODRŽANA 39. IZVANREDNA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, 15. siječnja 2021. godine održana je 39. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Usvojen je sljedeći dnevni red:

 

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 38. izvanredne sjednice Županijskog stožera civilne zaštite
2. Informacija o epidemiološkoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj
3. Razmatranje Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite
4. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera: Tomislav Pejić, Jadranka Karačić, David Grbavac, Dario Sesar, Zoran Zadro, Josip Zelenika i Mladen Bošnjak. Na sjednici su nazočili i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić, dr. med. i pomoćnici gradonačelnika za civilnu zaštitu Širokog Brijega i Ljubuškog Željko Vukoja i Mario Bajto, te Ljubo Bradarić iz Odsjeka za civilnu zaštitu Općine Posušje.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 38. izvanredne sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Tomislav Pejić, dr. med. član Stožera i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi govorio je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Županiji istaknuvši zadovoljstvo padom broja oboljelih od koronavirusa u posljednjih mjesec dana.

Stožer je donio Zaključak prema kojemu će se na idućoj sjednici, koja je planirana za 25. siječnja, ukinuti zabrana kretanja u vremenu od 23 do 5 sati ukoliko se ovaj pozitivan trend broja oboljelih nastavi u narednih 10 dana. Također, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić, dr. med. rekla je da će predložiti povratak nastave u svim razredima srednjih škola u redovite okvire ako se trend smanjenja oboljelih koronavirusom nastavi.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke