U POSUŠJU ODRŽANO X. ŽUPANIJSKO NATJECANJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

crveni kriz natjecanje22Svečanim defileom na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, te postrojavanjem sudionika i uvodnim govorom predsjednika Općinskog vijeća Posušja Ivana Lončara otvoreno je jubilarno X. Županijsko natjecanje u pružanju prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola.

 

Predsjednik Lončar je u svoje ime, te u ime načelnika Općine Posušje Branka Bage uputio pozdrave nazočnima te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovo jubilarno natjecanje održi u Posušju. Natjecanje je održano u organizaciji Crvenog križa Općine Posušje, Općine Posušje i Županijskog crvenog križa.

crveni kriz natjecanje

Ravnatelj Uprave CZ ŽZH i načelnik Županijskog stožera CZ dr. sc. Drago Martinović, uz pozdrave nazočnima, izrazio zadovoljstvo što se u posljednjih desetak dana dva puta u Posušju organiziraju slični događaji, podsjećajući na zajedničku pokaznu vježbu, gašenja požara na benzinskoj crpki, žurnih službi Općine Posušje od 7. svibnja.

crveni kriz natjecanje1
Ravnatelj Martinović je u prvom dijelu programa bio moderator pokaznih vježbi žurnih službi Općine Posušje (Dom zdravlja, PU Posušje, HGSS stanica Posušje PVP Posušje i ekipa prve pomoći), te pripadnika PVP Ljubuški i Doma zdravlja Ljubuški.
Pokazne vježbe spašavanja u slučaju potresa i požara i spašavanje unesrećenih kod prometnih nesreća su pokazale spremnost struktura civilne zaštite. Sudionici pokaznih vježba su nagrađeni gromoglasnim pljeskom nazočnih.

U drugom djelu programa uslijedila su natjecanja osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. To su: Srednja strukovna škola Posušje, Gimnazija fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, Srednja škola A.B. Šimića iz Gruda, Druga OŠ Široki Brijeg, OŠ Marka Marulića iz Ljubuškog, OŠ A.B. Bušića Rakitno i OŠ Ruđera Boškovića Grude.

NATJECANJE CRVENI KRIZ2

crveni kriz natjecanje3

Preko 80 sudionika se natjecalo na četiri zahtjevna poligona, i pokazala svoja stečena znanja iz pružanja prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći.

Pobjednik u kategoriji osnovnih škola je ekipa II. Osnovne škole iz Širokog Brijega, a srednjih škola ekipa Srednje škole A.B. Šimića iz Gruda.

zahvalnica crveni kriz zzh

 

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke