VATROGASNI ZAPOVJEDNICI HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE PRIMILI ČELNIKE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

sastanak hvz upravazzh1U Opertivnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama (Split) zamjenik Glavog vatrogasnog zapovjednika RH Željko Sutlar, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko i voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar primili su ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) dr. sc. Dragu Martinovića i pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka.


Na samom početku razgovora ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH dr. sc. Drago Martinović upoznao je vatrogasne zapovjednike o ustroju, nadležnostima i načinu rada Uprave civilne zaštite ŽZH, kao i o funkcioniranju zaštite od požara i vatrogastva kao sastavnog dijela sustava zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ravnatelj Martinović istaknuo je ključne razloge iniciranja ovog sastanka, a to su uspostavljanje suradnje s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, te obuka i edukacija pripadnika profesionalnih i dobrovoljnih postrojbi.
„Prenosim vam pozdrave Glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji nije mogao nazočiti ovom sastanku, ali nas je zadužio da u razgovoru s vama pokušamo pronaći način da vam pomognemo ponajprije u dijelu koji ste spomenuli, a to je obuka vaših vatrogasaca“, rekao je između ostalog zamjenik Glavog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH Mladen Bošnjak je istaknuo da je s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem razgovarao o mogućnostima potpisivanja sporazuma o suradnji Uprave civilne zaštite ŽZH s Vatrogasnim zajednicom Splitsko-dalmatinske županije.

Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko rekao je da pored međudržavne suradnje Hrvatske i BiH, suradnja sa susjednom županijom u BiH još jedan korak dalje od kojega će zasigurno svi imati koristi. Voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar govorio je o programu školovanja za vatrogasce, kao i programima osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca.

Ovim sastankom uspostavljena je suradnja između Uprave civilne zaštite ŽZH i Hrvatske vatrogasne zajednice, te je načelno dogovorena suradnja u području školovanja, osposobljavanja, usavršavanja i obuke vatrogasaca, zaključak je sudionika sastanka.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke