POTPISANI UGOVORI O MEĐUSOBNIM PRAVIMA I OBVEZAMA UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE ŽZH I GSS-ova GRUDE I LJUBUŠKI

potpisivanje ugovora gss grude ljubuski1U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama su 18. prosinca 2017. godine potpisani ugovori o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja (GSS) Grude i Ljubuški.


Sukladno članku 10. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj („Službene novine ŽZH“, broj: 5/17 i 21/17) Ugovore su potpisali dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s jedne strane i ispred GSS-a Ljubuški predsjednik Skupštine Zdravko Alilović i ispred GSS-a Grude predsjednik Udruge Ivan Palac s druge strane.


„Nakon što smo prije nešto više od četiri mjeseca potpisali ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama za spašavanje Široki Brijeg i Posušje, danas smo potpisali iste ugovore i s Gorskim službama za spašavanje Grude i Ljubuški što uvelike doprinosi razvoju i unaprjeđenju sustava zaštite i spašavanja u našoj Županiji. Potpisivanjem ovih ugovora obvezali smo se planirati odgovarajuća sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i prema mogućnostima i dio sredstava iz proračuna Županije za nabavu opreme i tehničkih sredstava neophodnih za rad i funkcioniranje Gorskih službi spašavanja, te za obuku i osposobljavanje njenih pripadnika“, rekao je prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

Ugovorom između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja Grude i Ljubuški utvrđuju se međusobna prava i obveze i konkretni zadaci Gorskih službi spašavanja u pitanjima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, kao i način djelovanja službe kada ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili naredbu o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke