ODRŽANA 29. IZVANREDNA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na 29. izvanrednoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj u prostorijama Skupštine Županije Zapadnohercegovačke pod predsjedanjem zapovjednika Zdenka Ćosića donesena je Zapovijed kojom se propisuje način održavanja svadbenih svečanosti na području Županije Zapadnohercegovačke.


Nakon iscrpne rasprave na navedenu temu, donesena je zapovijed prema kojoj je minimalni potreban prostor za jednu osobu na svadbenim svečanostima 4m², s tim da je maksimalni broj uzvanika 200. Ovezna fizička distanca između osoba je najmanje 2 metra. Organizatori svadbene svečanosti dužni su prijaviti održavanje svadbene svečanosti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH sedam dana prije održavanja iste, a popis uzvanika s rasporedom sjedenja istaknuti ispred prostora održavanja svadbene svečanosti dan prije održavanja iste. Za provođenje ove Zapovijedi odgovorni su organizatori svadbene svečanosti, a za nadzor nad njenim provođenjem zadužuju se Zavod za javno zdravstvo ŽZH, općinska/gradska i županijska inspekcija.

Za sva ostala okupljanja vrijede ograničenja do 50 osoba u zatvorenom prostoru i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Na samom početku sjednice o epidemiološkoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj govorili su član Stožera Tomislav Pejić, dr. medicine i v. d. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić, dr. medicine.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2021 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke