ODRŽANA 8. SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 20. rujna 2024. godine pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Predraga Čovića održana je 8. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Usvojen je sljedeći dnevni red:


1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 7. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite
2. Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o procjeni nastalih šteta od tuče na području Grada Širokog Brijega
3. Prijedlog Odluke o odobrenju isplate za sanaciju nastalih šteta od tuče za Grad Široki Brijeg
4. Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja na prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća o visini naknade za rad
5. Prijedlog Odluke o odobrenju isplate naknade članovima i tajniku Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća
6. Tekuća pitanja

Na sjednici su nazočili: Predrag Čović zapovjednik Stožera, Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera: Blagica Leko, Dario Sesar, Tomislav Pejić, Zvonimir Širić, Mladen Bebek, Zoran Zadro, Jadranka Karačić, Josip Zelenika i Mladen Bošnjak.
Jednoglasno je i bez primjedbi usvojen Zapisnik sa 7. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj je održalo sjednicu i prihvatilo Izviješće (Elaborat) o procijenjenoj šteti od prirodne nepogode – tuča na području Grada Širokog koje je izradilo Povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih i drugih nesreća Grada Širokog Brijega. Ukupan iznos procjenjene štete iznosi 101.213,00 KM (62.917,50 KM na materijalnim dobrima i 38.295,50 KM na građevinskim objektima). Zaključkom je dato pozitivno mišljenje na Izvješća o procjeni nastalih šteta od tuče za Grad Široki Brijeg.

Jednoglasno je usvojena Odluka o izdvajanju sredstava za sanaciju nastalih šteta od tuče za Grad Široki Brijeg u iznosu 15.000,00 KM, koja će biti isplaćena iz prikupljenih sredstava po osnovi posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Jednoglasno je usvojen Zaključak o visini naknade za rad Povjerenstva.
Jednoglasno je usvojena Odluka o odobrenju isplate naknade članovima i tajniku Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj u iznosu 1.200,00 KM (200,00 KM svakome članu i tajniku Povjerenstva).
U točki tekuća pitanja član Stožera Josip Zelenika tajnik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke je upoznao članove Stožera da su 3. kolovoza 2024. godine isplaćena novčana sredstava od po 1.000,00 KM pomoći 25 socijalno ugroženim domaćinstava sa područja Širokog Brijega i Gruda u naknadi dijela štete uzrokovane tučom iz mini grant projekta „Odgovor na olujno nevrijeme u Bosni i Hercegovini“ od strane Društva Crvenog križa BiH.
Inspektorica zaštite od požara i član Stožera Jadranka Karačić, na pitanje člana Stožera Blagice Leko, informirala je članove Stožera o dosadašnjim inspekcijskim nadzorima mjera zaštite od požara u školama i planiranim daljnjim aktivnostima.
Stožer je informacije primio na znanje.

 

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke