ODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na izvanrednoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj 3. travnja 2020. godine, a pod predsjedanjem zapovjednika Zdenka Ćosića,

 

donesena je Zapovijed o ograničavanju rada trgovina prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, trgovinama građevinske opreme, trgovinama autodijelovima, autoservisima, supermarketima i veledrogerijama radnim danima do 18 sati, subotom do 13 sati izuzev ljekarni, te zabrana rada nedjeljom izuzev ljekarni i pekarni čiji se rad ograničava do 12 sati. Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela ograničava se radno vrijeme do 18:00 sati uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.


Član Stožera Tomislav Pejić, dr. med. govorio je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji istaknuvši da su u Županiji Zapadnohercegovačkoj zaražene ukupno 32 osobe, te da je jedna osoba s teškom upalom pluća prebačena u SKB Mostar. Načelnik Stožera dr. sc. Drago Martinović je podnio kratko izvješće o osiguranim objektima za smještaj lakše oboljelih i osoba u samoizolaciji. Martinović je rekao da je dvorana u Širokom Brijegu pripremljena, te da će tijekom sutrašnjeg dana biti i postavljeni kreveti. Isto tako spremne su dvorane u Ljubuškom, Grudama i Posušju. Na sjednici su nazočili i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Općine Posušje Branko Bago, te pomoćnik načelnika Općine Grude Mile Pejić i pomoćnik gradonačelnika Ljubuškog Mario Bajto.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke