KORONAVIRUS
AKTUALNI PODACI U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

 
 GRAD/OPĆINA Grude Ljubuški Posušje Široki Brijeg UKUPNO ŽZH
Zaraženi 10 0 4 25 39
Umrli  1 0 0 2 3
Broj osoba u samoizolaciji na području Županije Zapadnohercegovačke: 928
PODACI AŽURIRANI: 6.4.2020. u 22 sati

U LJUBUŠKOM ODRŽANA EDUKACIJA UČENIKA I NE/NASTAVNOG OSOBLJA SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE „RUĐERA BOŠKOVIĆA“

edukacija srednja strukovna ljubuski 2U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Srednjoj strukovnoj školi „Ruđera Boškovića“ u Ljubuškom održana je edukacija učenika i ne/nastavnog osoblja iz područja zaštite i spašavanja.


Edukacija se provodi u sklopu Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja za 2019. godinu, u suradnji s gradskim/općinskim Službama civilne zaštite i žurnim službama općina/gradova.

edukacija srednja strukovna ljubuski 4

Tema edukacije je: „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“.

U prvom dijelu edukacije izvedena je vježba evakuacije i spašavanja učenika i ne/nastavnog osoblja. Simuliran je nastanak požara u školskoj radionici, pri čemu je domar pokušavao ugasiti požar, ali nakon neuspjelog gašenja požara, pozvao je vatrogasce, te zadužio drugog domara da o požaru obavijesti nastavno osoblje po učionicama na katu, te da aktivira školsko zvono. Aktiviranjem školskog zvona uslijedio je početak evakuacije iz škole. Pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasne postrojbe provjerili su jeli netko ostao u učionicima, te iste izvode na sigurno, a članovi/volonteri Crvenog križa ispred škole pružaju pomoć unesrećenima (ozlijeđenima). Djelatnici Doma zdravlja su prevezli unesrećene na daljnje postupanje. Za vrijeme požara i evakuacije policija je osiguravala mjesto evakuacije.

 

U drugom dijelu edukacije koji se održao u Gradskoj sportskoj dvorani nazočne je pozdravio Srećko Vukojević stručni suradnik u Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i predstavio sudionike vježbe. Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović istaknuo da je vježba evakuacije uspješno provedena, te zahvalio sudionicima vježbe. Zatim je prikazan promotivni film o Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, te 10-minutni edukacijski film o prirodnim i drugim nesrećama, kao i ponašanju u slučaju pojave istih. Predstavljen je promotivni letak pravila ponašanja i zaštite u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, a koji je tiskan u prigodi održavanja edukacije učenika srednjih škola. Edukacija učenika srednjih škola nastavlja se sutra (četvrtak) s početkom u 11.50 sati edukacijom u Gimnaziji Ljubuški.

koronavirus

baner zapovijedi

ostanidoma baner

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Uprava civilne zastite ZZH f

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke