Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić primio čelnike Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke

crveni kriz predsjednik VladeU zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je radni sastanak predsjednika Vlade Zdenka Ćosića s čelnicima Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

 

Na sastanku se raspravljalo o modelima suradnje Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Crvenog križa.

Predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Josip Zelenika informirao je predsjednika Ćosića o rezultatima rada u 2018. godini, te je istaknuo važnost suradnje Crvenog križa s tijelima vlasti na svim razinama, a posebno na polju brige o starijima i siromašnima, te osposobljavanju stanovništva za pružanje prve pomoći unesrećenima, u čemu Crveni križ ima javne ovlasti.

„Na 38 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koje je organizirao Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u 2018. godini, prikupljeno je 1458 doza krvi, a što nas po omjeru broja stanovnika i prikupljenih doza krvi svrstava među najbolje županijske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kroz obuke unutar Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, za pružanje prve pomoći u protekloj godini osposobljeno je 1543 kandidata, stanovnika naše županije. Suradnja s Upravom civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uskoro će rezultirati formiranjem Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć unutar Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, a koja će činiti dio strukture civilne zaštite. To su samo neki od mjerljivih rezultata rada Crvenog križa, dok je pak nemjerljiv doprinos naših volontera i članova u svakodnevnom humanitarnom radu, posebno onom koji za cilj ima ublažavanje ljudske patnje. Zahvaljujemo se Vladi Županije Zapadnohercegovačke što je prepoznala važnost poslanja Crvenog križa, te što podržava naše aktivnosti, uz vjeru da će se takva suradnja i u budućnosti nastaviti“, između ostaloga rekao je Zelenika.


Na sastanku su osim predsjednika Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Josipa Zelenike nazočili i Srećko Mikulić predsjednik Skupštine Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, te članovi predsjedništva Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac i Srećko Slišković.

Predsjednik Vlade Ćosić zahvalio se predstavnicima Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke na realiziranim aktivnostima, te je iskazao želju za jačanjem suradnje između Crvenog križa i Vlade Županije Zapadnohercegovačke. (vladazzh.com)

 

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke