Vatrogascima u Županiji Zapadnohercegovačkoj uručena nova vatrogasna vozila za tehničke intervencije i požare na otvorenom prostoru

primopredaja vozilaSvečanost primopredaje interventnih vatrogasnih vozila općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj održana je na parkingu Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

primopredaja vozila1
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić uručio je nova interventna vatrogasna vozila Gradu Širokom Brijegu i općinama Grude i Posušje. U ime Općine Grude ključevi vozila su uručeni zapovjedniku vatrogasne postrojbe Svemirku Mikuliću, u ime Općine Posušje pomoćniku načelnika Mariu Jukiću i u ime Grada Širokog Brijega ključevi vozila su uručeni gradonačelniku Miri Kraljeviću.

primopredaja vozila4

„Drago mi je što smo se danas okupili pred početak nove godine, uručiti predstavnicima općinskih vatrogasnih društava ova vozila. Naravno Županija je uvijek spremna pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, i dalje će to činiti. S obzirom na opremljenost vatrogasnih postrojbi u općinama i gradu ovo vozilo će siguran sam biti od velike koristi ne samo za tehničke intervencije već i za početne požare otvorenog tipa“, rekao je između ostalog predsjednik Vlade Zdenko Ćosić prigodom primopredaje vatrogasnih vozila.

primopredaja vozila2

„Zahvaljujem se Vladi Županiji Zapadnohercegovačke na ovom lijepom daru, te se nadam da će Vlada nastaviti pomagati opremanje vatrogasnih postrojbi u našoj županiji“, rekao je Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega.

primopredaja vozila3

„Za nas vatrogasce ovo je najljepši mogući božićni poklon. Hvala svima koji su pridonijeli da dobijemo nova vatrogasna vozila, ponajprije Vladi Županije Zapadnohercegovačke i županijskoj Upravi civilne zaštite“, rekli su vatrogasci koji su preuzeli vozila.

„Ovo je veliki dan za vatrogastvo u našoj županiji jer koliko znam po prvi puta jedinice lokalne samouprave u našoj županiji dobivaju nova vatrogasna vozila. U ime Uprave civilne zaštite zahvaljujem našoj Vladi na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem što su imali sluha i razumijevanja i nabavili ova vozila koja će dobro doći našim vatrogascima za izvlačenje unesrećenih u prometnim nesrećama, ali i za gašenje požara“, rekao je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.
Vozila je nabavila Vlade Županije Zapadnohercegovačke na inicijativu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na 116. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 3. prosinca donesena je Odluka o darovanju vozila općinama/gradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Vatrogasna vozila za tehničke intervencije i požare otvorenog prostora marke i tipa Volkswagen Transporter T6 su višenamjenska i osim za tehničke intervencije za koje imaju hidraulične alate, vozila imaju rezervoar vode kapaciteta 400 litara i pjenila za gašenje požara. Vozila imaju duplu kabinu i pogon na sva četiri kotača, a opremljena su između ostalog s električnim vitlom i visokotlačnom pumpom.

Video prilog:

https://www.youtube.com/watch?v=vZmisTh15hI

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke