ODRŽANA EDUKACIJA UČENIKA U GRLJEVIĆIMA I KLOBUKU

edukacija klobukU područnim školama ljubuške Osnovne škole Tina Ujevića u Grljevićima i Klobuku u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je edukacija učenika i nastavnog osoblja iz područja zaštite i spašavanja.


Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović pozdravio je učenike i nastavno osoblje, te istaknuo svrhu, cilj i važnost edukacije u sustavu zaštite i spašavanja.

Slijedio je 20-minutni edukativni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća, nakon kojega je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak ukazao na opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava bez nadzora roditelja u nadolazećem predbožićnom vremenu. Potom je prikazan i trominutni promotivni film Gorske službe spašavanja.

edukacija grljrvici

O ulozi i zadacima službe civilne zaštite govorio je Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu i protupožarnu zaštitu, te je izvedena vježba evekuacije učenika u slučaju požara.
U edukaciji učenika sudjelovali su i pripadnici vatrogasne postrojbe Ljubuški koji su predstavili svoju opremu i način gašenja početnih požara.


U četvrtak 6. prosinca održat će se edukacija učenika u središnjoj Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke