ODRŽANA EDUKACIJA UČENIKA VIŠIH RAZREDA II. OSNOVNE ŠKOLE

edukacija ii osnovna visiEdukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, održana je za učenike viših razreda širokobriješke II. osnovne škole.


U prvom dijelu edukacije pripadnici GSS-a Široki Brijeg i Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg prezentirali su svoju opremu i način korištenja iste.
Drugi dio edukacije učenika održan je u kinu 'Borak' gdje je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović predstavio strukture civilne zaštite koji sudjeluju u izvođenju edukacije, te istaknuo cilj i važnost edukacije u sustavu zaštite i spašavanja.

edukacija ii osnovna visi 4
Pripadnik PU Široki Brijeg policajac Željko Kolobarić govorio je o ponašanju u slučaju pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, naglasivši da obvezno nakon pronalaska trebaju obavijestiti svoje roditelje, odnosno policiju pozivom na 122 ili civilnu zaštitu pozivom na 121. Također ih je upozorio na ponašanje u prometu, upozorivši ih da paze pri prijelazu preko cestu te da koriste pješački prijelaz.

Potom je slijedio 20-minutni edukativni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća. U četvrtak 8. studenoga održat će se edukacija učenika područnih škola u Donjem i Gornjem Crnču.

 

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Video prilog

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke