U Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježen početak požarne sezone 2024. uz pokaznu vježbu gašenja požara na osobnom automobilu, a građanima upućen apel da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora

druzenje JareNa poligonu za obuku vatrogasaca u Poslovnoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice Grude u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara, povodom otvaranja požarne sezone 2024. organizirana je vježba gašenja požara na osobnom automobilu u kojoj su sudjelovali pripadnici JVP Grude, PU Grude, DVD-a Gorica i DVD-a Jare.

 Gosti na pokaznoj vježbi bili su pripadnici DVD-a Sveta Ana Lištani (Livno) i DVD-a Lovreć (RH). Koordinator pokazne vježbe bio je Srećko Vukojević stručni savjetnik iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Vatrogasci su uputili apel i upozorenje građanima da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

druzenje vjezba jare

druzenje vjezba1 jare

Vatrogasci i njihovi gosti nastavili su druženje uz domjenak u Jarama (Široki Brijeg), a koji su upriličili pripadnici DVD-a Jare. Ispred DVD-a Jare zahvalnice su dodijelili  predsjednik Ivan Primorac i vatrogaskinja Marijana Lasić u znak zahvale onima koji pomažu i podupiru rad ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Prigodne poklone pripadnicima DVD-a Jare darovali su predstavnici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, JVP-a Široki Brijeg i DVD-a Gorica.

Apel i upozorenje građanima koji su uputili vatrogasci

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati.
U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.
„Ne palite nekontrolirano vatru na otvorenom i ne dovodite u opasnost sebe i druge. Dopustite da svoje snage usmjerimo tamo gdje su mnogo potrebnije“, poručili su vatrogasci.

 

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke