Čestitka u povodu blagdana svetog Florijana – Međunarodnog dana vatrogasaca

cestitka FlorijanU povodu blagdana svetog Florijana - Međunarodnog dana vatrogasaca upućujemo iskrene čestitke svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogaskinjama i vatrogascima u Županiji Zapadnohercegovačkoj.


Izražavamo zahvalnost na profesionalnosti, hrabrosti i predanosti u obavljanju svojih poslova i što smo se do sada nebrojeno puta uvjerili u vašu nesebičnu pomoć u situacijama u kojima ste često riskirali i vlastite živote i zdravlje kako bi nas zaštitili i spasili.

Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i vatrogaskinjama i izvan naše Županije, a posebice onima s kojima surađujemo i koji nam pružaju pomoć u opremi, obuci i gašenju požara.

Želimo da vas blagoslov kršćanskog sveca i mučenika svetog Florijana i ubuduće prati u svim vašim akcijama spašavanja i zaštite ljudi i materijalnih dobara!

Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija 250. - 304.), kršćanski je svetac i mučenik. Zaštitnik je vatrogasaca. Svjesno se žrtvuje priznajući da je kršćanin, kako bi bio uz svoje suborce i u času njihove smrti. Nakon brutalnog mučenja, 4. svibnja 304. godine bačen je u rijeku Enns s mlinskim kamenom oko vrata.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke