MINISTAR ZVONIMIR ŠIRIĆ OBIŠAO DIVLJE ODLAGALIŠTE AUTO GUMA U GORICI KOD GRUDA

ministr siric 3Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke Zvonimir Širić je u pratnji ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drage Martinovića i višeg stručnog suradnika iz Uprave civilne zaštite Srećka Vukojevića obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda.


Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darko Paradžik je upoznao ministra o problemu odlaganja auto guma u Gorici i aktivnostima DVD-a Gorica u vezi sprječavanju ekološke katastrofe koja prijeti dugi niz godina ne samo mještanima Gorice već puno šire. Ministar Širić je istaknuo aktivnosti koje provodi ministarstvo u vezi ovog problema na cijelom području Županije Zapadnohercegovačke, pa tako i Općine Grude.

„Uskoro će pri našem ministarstvu biti otvoren poseban račun za prikupljanje naknade za posebne kategorije otpada: gume, akumulatore, ulja i maziva, te bi se iz tih sredstava između ostalih sanirala divlja odlagališta auto guma. Nadam se da bi ovaj problem trebao biti riješen do kraja sljedeće godine“, rekao je između ostalog ministar Širić.

ministar siric posjeta1

Ministar Širić je posjetio sjedište Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama, gdje ga je ravnatelj Martinović upoznao s radom Uprave, kao i aktivnostima u vezi apliciranja na projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke