ZAVRŠENA EDUKACIJA ZAPOSLENIKA I DJECE U DJEČJIM VRTIĆIMA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

posusje vrtici111U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u listopadu ove godine, održana je edukacija zaposlenika i djece u svim dječjim vrtićima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, na temu: „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima“ .


Edukacija u trajanju 45 minuta sastojala se iz dva dijela. U prvom dijelu edukacije predstavljeni su pripadnici žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite koji su sudjelovali u provedbi edukacije. U razgovoru s djecom ukazano je na ulogu žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, te su zaposlenici i djeca upoznati s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama. Prikazan je i edukativni crtani film o ponašanju djece u slučaju pojave prirodnih nepogoda i drugih nesreća.

edukacija grude2023

U drugom dijelu edukacije uz zaposlenike Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pripadnici žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite (Javnih vatrogasnih postrojbi, Gorskih službi spašavanja, Policijskih uprava općina/gradova, Crvenog križa općina/gradova i učenici odjeljenja medicinskih škola u Ljubuškom i Posušju) razgovarali su s djecom, fotografirali se i odgovarali na njihove upite, te im pokazali svoju opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te su izvedene i kratke vježbe.

Edukacija je provedena u 31 vrtiću za preko 2.200 djece i 300 zaposlenika. Djeci su podijeljene bojanke s motivima operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi, te prigodni letci o ponašanju u slučaju pojave požara, potresa i drugih prirodnih nepogoda i nesreća.

ljubuski vrtic111

Edukacija je provedena prema Nastavnom planu i programu edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2023. godini, koji je izradila Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Suglasnost za održavanje edukacije u dječjim vrtićima dobivena je od strane općinskih/gradskih službi za opću upravu i društvene djelatnosti.

siroki vrtici222

Iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zahvaljuju svima koji su sudjelovali u provedbi edukacije, a na poseban način pripadnicima žurnih službi i službi zaštite i spašavanja, djeci i zaposlenicima i ravnateljicama dječjih vrtića.

siroki vrtici333

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke