ZAPOČELA EDUKACIJA ZAPOSLENIKA I POLAZNIKA DJEČJIH VRTIĆA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

edukacija vrtici siroki2023 3Edukacija zaposlenika i polaznika dječjih vrtića pod nazivom: „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima“ održana je u dječjim vrtićima 'Trnoružica 2', 'Trnoružica 1' i 'Maslačak' u Širokom Brijegu, a održat će se u svim dječjim vrtićima na području Županije Zapadnohercegovačke.


Na samom početku edukacije ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović predstavio je pripadnike žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite i istaknuo da je temeljni cilj edukacije upoznavanje s prirodnim i drugim nesrećama, kao i pravilno reagiranje u slučaju pojave istih, te upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

edukacija vrtici siroki2023 1

Potom je prikazan kratki film o ponašanju djece u slučaju pojave prirodnih nepogoda i drugih nesreća, te je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak potaknuo razgovor s djecom ukazavši na ulogu žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, te ih upoznao s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

edukacija vrtici siroki2023 2

U drugom dijelu edukacije pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg, Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Crvenog križa Široki Brijeg pokazali su svoju opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te su uz pripadnike policije iz Policijske uprave Široki Brijeg izveli kratke vježbe.

Djeci su podijeljene bojanke s motivima civilne zaštite, vatrogastva, prve pomoći, GSS-a i policije, te prigodni letci o ponašanju u slučaju pojave požara, potresa i drugih prirodnih nepogoda i nesreća.

edukacija vrtici siroki2023 4

Edukaciju djece u dječjim vrtićima, ali i zaposlenika dječjih vrtića u svim vrtićima na području Županije Zapadnohercegovačke provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskim/općinskim službama civilne zaštite, žurnim službama i operativnim snagama civilne zaštite i ravnateljicama dječjih vrtića u sklopu 'Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2023. godini'.

edukacija vrtici siroki2023 5

Uspješnosti ove edukacije pridonijela je aktivna uključenost ravnateljice, odgojiteljica i pomoćnog osoblja u dječjim vrtićima, te je pokazan veliki interes za ovaj vid edukacije.

Edukacija zaposlenika i djece u dječjim vrtićima u Širokom Brijegu nastavlja se u srijedu 4. listopada u Dječjim vrtićima 'Koko', 'Koko 2' i 'Svijet mašte'.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke