Održano trodnevno druženje pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke i Republike Hrvatske uz hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme i pokaznu vježbu

druzenje dvd rh zzh 3U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, DVD-a Rakitno i DVD-a Gorica održano je trodnevno vatrogasno druženje (23. – 25. lipnja) DVD-ova iz Županije Zapadnohercegovačke (DVD Rakitno i DVD Gorica) i Republike Hrvatske (DVD Lovreć i DVD Kustošija Zagreb).

 

Druženje vatrogasaca započelo je u Planinarskom domu Masna Luka u Parku prirode Blidinje. Organizatori ovog druženja sa svojim gostima iz Republike Hrvatske posjetili su Franjevačku kuću molitve u Masnoj Luci, te su potom obišli i vatrogasne linije i sektore gašenja požara u Parku prirode Blidinje koji je bio zahvaćen prošlogodišnjim požarom velikih razmjera.

druzenje dvd rh zzh 2

Gosti iz Lovreća su donirali vatrogasnu opremu kolegama iz DVD-a Rakitno, te je zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić prezentirao rad “desantne” visokotlačne pumpe i njezine primjene u šumskim požarima. Predsjednik DVD-a Rakitno Ante Mihalj zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji, a nazočne su prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Marinović i zaposlenik Uprave Srećko Vukojević.

Drugog dana druženja na vatrogasnom poligonu u Grudama održana je pokazna vježba gašenja požara koji je izbio na osobnom vozilu uz prezentaciju rada i korištenja Holmatro baterijskog alata za rezanje i sječenje i njihova primjena u tehničkim intervencijama. U vježbi su sudjelovali vatrogasci DVD-a Kustošija Zagreb, DVD-a Lovreć, DVD-a Gorica, JVP Grude i pripadnici PU Grude.

Organizatori ovog druženja sa svojim gostima drugog dana boravka u Hercegovini su posjetili Park prirode Hutovo blato, vodopad Kravicu, Franjevački muzej Humac i Ravlića pećinu. Na kraju drugog dana druženja članovi DVD-a Gorica na čelu sa zapovjednikom Darkom Paradžikom Brajom priredili večeru za sve sudionike ovog druženja, te su razmijenjeni pokloni i zahvalnice.

druzenje dvd rh zzh4


Zahvalnice Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i DVD-u Gorica uručio je Marko Ratkajec pripadnik DVD-a Kustošija. Ispred DVD-a Raktitno uručena je zahvalnica DVD-u Lovreć za hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na prijedlog DVD-a Rakitno, Srećko Vukojević je uručio zahvalnice predstavnicima HPD-a Pločno i Planinarskog saveza Herceg Bosne.

druzenje dvd rh zzh 1

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke