VLADA USVOJILA IZVJEŠĆE O RADU UPRAVE ZA 2022. GODINU I IZVJEŠĆE O RADU STOŽERA ZA 2022. GODINU

Na 9. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 9. lipnja 2023. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, usvojena su izvješća o radu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Županijskog stožera civilne zaštite za 2022. godinu.


Izvješće o radu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu. Strateški ciljevi, koji predstavljaju ključne elemente rada Uprave, su: Izgradnja i jačanje sustava zaštite i spašavanja, Razvoj kapaciteta za upravljanje rizicima od prirodnih i drugih nesreća i Izgradnja i jačanje zaštite od požara i vatrogastva kao jedinstvenog sustava zaštite i spašavanja. Obavljani su svi poslovi iz nadležnosti Uprave, utvrđeni Zakonom o zaštiti i spašavanju i Zakonom o zaštiti od požara, te je nastavljena odlična suradnja Uprave s općinskim odnosno gradskim službama civilne zaštite, službama zaštite i spašavanja i ostalim strukturama civilne zaštite, županijskim tijelima uprave, kao i koordinacija sustava zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2022. godinu. Na temelju analize aktivnosti Stožera u 2022. godini, može se zaključiti da je Stožer u potpunosti ostvario svoju zakonski utvrđenu zadaću u sustavu zaštite i spašavanja Županije Zapadnohercegovačke. Ostvarena je suradnja sa općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, službama zaštite i spašavanja i ostalim strukturama civilne zaštite, te sa Županijskom upravom civilne zaštite koja je, u funkciji Stručne službe Stožera, obavljala administrativne, financijske, tehničke i druge poslove za potrebe Stožera.

Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u sljedećem sastavu: Predrag Čović (zapovjednik Stožera), Drago Martinović (načelnik Stožera) te članovi Blagica Leko (za područje financiranja), Dario Sesar (za područje gospodarstva), Tomislav Pejić (za područje zdravstva), Mladen Bebek (za područje unutarnjih poslova), Zvonimir Širić (za područje graditeljstva i zaštite okoliša), Zoran Zadro (za poslove zaštite i spašavanja životinja i namirnica životinjskog porijekla), Jadranka Karačić (za mjere zaštite od požara i neeksplodiranih ubojitih sredstava), Mladen Bošnjak (za ostale mjere civilne zaštite) i Josip Zelenika, tajnik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke