U SKLOPU PROJEKTA „OTPORNA GRANICA“ PROVEDENO STUDIJSKO PUTOVANJE POSJETAMA VATROGASNIM SREDIŠTIMA U REPUBLICI HRVATSKOJ

studijsko putovanje splitJU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG vodeći partner prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) u projektu „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“, u suradnji s partnerima u projektu Upravom civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općinom Herceg Novi (Crna Gora) organizirala je od 31. svibnja do 2. lipnja studijsko putovanje u Republiku Hrvatsku.

 

Sudionici studijskog putovanja osim predstavnika JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općine Herceg Novi bili su predstavnici gradova Široki Brijeg i Ljubuški.

studijsko putovanje split 1
Trodnevno studijsko putovanje kao jedna od aktivnosti projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ obuhvatilo je posjetu Nastavnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga vatrogastva za JI Europu u Vučevici koje je u izgradnji, obilazak i prezentaciju Državnog vatrogasnog operativnog centra Divulje (Split), te obilazak i prezentaciju Centra za obuku interventnih službi - Šapjane kod Rijeke.

studijsko putovanj split3

Posjete Nastavnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga vatrogastva, Državnom vatrogasnom operativnom centru i Centru za obuku interventnih službi pružilo je sudionicima studijskog putovanja nova saznanja o organiziranosti vatrogastva i provedbi projekata prekogranične suradnje iz područja zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj, a koja će zasigurno biti od pomoći budućim projektima prekograničnog programa IPA III iz područja sustava zaštite i spašavanja i vatrogastva kao sastavnog dijela navedenog sustava.

studijsko putovanje sapjane

Ukupna vrijednost projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ je preko 586.000 EUR, od čega je Europska unija osigurala preko 84% bespovratnih sredstava. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri, Razvojna agencija županije Zapadnohercegovačke – HERAG kao vodeći partner, Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općina Herceg Novi (Crna Gora). Provedba je započela u ožujku 2022. godine i trajat će 24 mjeseca.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke