ZAVRŠENA EDUKACIJA UČENIKA I ZAPOSLENIKA U SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

edukacija grudeU organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u vremenu od mjeseca studenoga 2022. godine do kraja mjeseca ožujka ove godine, održana je edukacija učenika i zaposlenika u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, na temu „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“. Edukacija u trajanju od jednog školskog sata sastojala se iz dva dijela i to: vježbe evakuacije i 11-minutnog edukacijskog filma o prirodnim i drugim nesrećama s kratkim osvrtom na sami cilj i značenje edukacije. Predstavljen je letak o ponašanju u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, tiskan u sklopu edukacije i isti je podijeljen učenicima.

edukacija ljubuski
Edukacija je provedena u 14 središnjih osnovnih škola i 49 područnih odjela u Županiji Zapadnohercegovačkoj za preko 7.000 učenika.

U provedbi edukacije učenika i zaposlenika osnovnih škola sudjelovali su zaposlenici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, službe zaštite i spašavanja (Gorske službe spašavanja, Crveni križ, Dobrovoljna vatrogasna društva), učenici srednjih medicinskih škola u Ljubuškom i Posušju, te pripadnici svih žurnih službi koji djeluju na području općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj (policija, vatrogasci, Hitna medicinska pomoć). Edukacija je izvedena prema Nastavnom planu i programu edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u školskoj 2022./2023. godini, izrađenom od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na koji je dobivena suglasnost od županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.


Iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zahvaljuju svima koji su sudjelovali u provedbi edukacije, a na poseban način pripadnicima žurnih službi i službi zaštite i spašavanja, učenicima, te zaposlenicima i ravnateljima osnovnih škola.

edukacija siroki

 edukacija posusje

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke