RAVNATELJ I POMOĆNIK RAVNATELJA UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE U RADNOM POSJETU DVD-u MAKARSKA

makarska posjetRavnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak posjetili su DVD Makarska, te obišli vježbalište za vatrogasce.


Ravnatelja Martinovića i pomoćnika Bošnjaka primio je Dražen Glavina zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a koji je zapovjednik i DVD-a Makarska. Zapovjednik Glavina pokazao je mogućnosti koje pruža vježbalište kako bi se provjerila psiho-motorička sposobnost vatrogasaca koji pod punom osobnom zaštitnom opremom, maskom i izolacijskim aparatom vježbaju na beskonačnoj traci ili biciklu s ergometrom, a pomoću umjetnog dima, bljeskalica, grijača i drugih audio – vizualnih efekata simuliraju požari zatvorenih prostora.

„Zadovoljstvo nam je da vam možemo ponuditi uvježbavanje vaših vatrogasaca na našem vježbalištu kroz program usavršavanja 'Opasnosti od plamenih udara'. Temeljni cilj simulatora plamenih udara je uvježbavanje vatrogasaca za prepoznavanje i načine sprječavanja naglih razbuktavnja“, rekao je između ostalog zapovjednik Glavina.

Ravnatelj Martinović zahvalio je na prijemu i istaknuo da je jedna od temeljnih zadaća Uprave civilne zaštite upravo obuka i usavršavanje struktura civilne zaštite, te izrazio uvjerenje da će se u dogovoru sa zapovjednikom Glavinom već do sljedeće požarne sezone organizirati seminar za jednu skupinu vatrogasaca iz Županije Zapadnohercegovačke.

Uprava civilne zastite ZZH f

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Izvješće operativnog centra

Pretraga

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke