U GORICI ODRŽANA ZAJEDNIČKA VATROGASNA VJEŽBA DVD-a KUSTOŠIJA I DVD-a GORICA

kustosija vjezba 1U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i u suradnji s DVD-om Gorica pripadnici DVD-a Kustošija (Zagreb) tri vatrogaskinje i dva vatrogasca uz pomoć pripadnika DVD-a Gorica održali su vatrogasnu vježbu.

 

Taktička vježba „snage i izdržljivosti“ organizirana je kroz tri poligona u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava u sklopu novootvorenog vatrogasnog doma „DVD Gorica“ u Gorici.

kustosija vjezba 3
Na samom početku nazočne je u ime ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH pozdravila Anamaria Begić, djelatnica Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke: „Posebno pozdravljam goste iz Hrvatske, pripadnike DVD-a Kustošije, koji i ovim putem pokazuju otvorenost za suradnju, te se nadam ostvarivanju zajedničkih projekata s našim vatrogasnim postrojbama u budućnosti“, rekla je između ostalog Anamaria Begić.


Samu koordinaciju i slaganje poligona te konačno ocjenjivanje taktičkih vježbi proveo je Srećko Vukojević, djelatnik Uprave civilne zaštite u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom Brajom. „Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te postupanja snaga na istoj“, istaknuo je Srećko Vukojević.

kustosija vjezba5
Zahvalnicu DVD-u Kustošija za suradnju s Upravom civilne zaštite ŽZH i doprinos u izgradnji sustava zaštite i spašavaja ljudi i materijalnih dobara u Županiji Zapadnohercegovačkoj provođenjem vatrogasne vježbe dodijelio je ispred Uprave civilne zaštite ŽZH, pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak.

kustosija vjezba mla sre
„Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u izvođenju vježbi snage i izdržljivosti koje su se održale može se reći na samom početku požarne sezone 2021. u krugu vatrogasnog doma DVD-a Gorica. Osim zajedničke vježbe dvaju DVD-a ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje koju je uočila i članica povjerenstva za međužupanijsku i međunarodnu suradnju Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Sanja Paić pripadnica DVD-a Kustošija. Nadamo se daljnjoj suradnji“, rekao je sudionik vježbe zamjenik zapovjednika DVD-a Kustošija Drago Puljić.

kustosija brajo

Osim sudionika vježbi su nazočili i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke, te predstavnici službi civilne zaštite gradova/općina Županije Zapadnohercegovačke zajedno sa zapovjednicima profesionalnih vatrogasnih postrojbi.

Uprava civilne zaštite ŽZH zahvaljuje gostima iz Zagreba DVD-u Kustošija, kao i DVD-u Gorica na čelu sa zapovjednikom Darkom Paradžikom – Brajom na uspješno održanoj vježbi.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke