POMOĆNIK RAVNATELJA UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE NAZOČIO NA NATO TERENSKOJ VJEŽBI U TUZLI

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak boravio je jučer (četvrtak) u Tuzli gdje je posjetio bazu operacija za izvođenje NATO terenske vježbe otklanjanja posljedica katastrofe.


Ovom prigodom organiziran je obilazak kampa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), te u razgovoru s pomoćnikom direktora u Sektoru za organizaciju deminiranja i UES i specijalizirane jedinice zaštite spašavanja Muratom Baručijom upoznavanje s lokacijama na kojima se izvode terenske vježbe, kao i ulogom FUCZ u ovim aktivnostima.


Terenska vježba za upravljanje posljedicama kriznih situacija 'Bosna i Hercegovina 2017', koja se prvi put održava u BiH, zajednički su organizirali Centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC) i Ministarstvo sigurnosti BiH, a na njoj sudjeluje više od 1.200 sudionika iz 34 NATO savezničke i partnerske zemlje.


Uz Bosnu i Hercegovinu (oko 700 domaćih sudionika), na vježbi sudjeluju i zemlje iz okruženja – Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija. Među sudionicima su i Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bugarska, Finska, Gruzija, Italija, Pakistan, Rumunija, Španija, Turska, Ukrajina i Sjedinjene Američke Države, dok su osoblje poslali Belgija, Češka Republika, Francuska, Njemačka, Švedska i Velika Britanija.

Pretraga

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke