KORONAVIRUS
AKTUALNI PODACI U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

 
 GRAD/OPĆINA Grude Ljubuški Posušje Široki Brijeg UKUPNO ŽZH
Oboljeli 14 0 4 61 79
Umrli  1 0 0 3 4
Oporavljeni 13 - 4 58 75
Broj osoba u samoizolaciji na području Županije Zapadnohercegovačke: 0
PODACI AŽURIRANI: 26.5.2020. u 9 sati

OD PONEDJELJKA TRGOVINE RADE PO PROPISANOM RADNOM VREMENU, SUKLADNO REGISTRIRANOJ DJELATNOSTI, A POČINJU RADITI FRIZERSKE I KOZMETIČARSKE RADNJE

Novim zapovijedima Županijskog stožera civilne zaštite propisan je rad i radno vrijeme trgovinama na veliko i malo, uslužnim djelatnostima i obrtima u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, izvan tržnih centara.


Od ponedjeljka rad trgovina na veliko i malo koje obavljaju promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti i obrta odvija se po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti uz obvezno osiguranje osobne zaštitne opreme (maske i rukavice), a ukoliko je to moguće potrebnu socijalnu distancu od najmanje dva metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera, te da se na ulazu u objekt osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i obuće. Poslodavci su obvezni da prije početka svakodnevnog rada izvrše temeljno čišćenje i dezinfekciju prostora. Dezinfekcija se izvodi dezinfekcijskim sredstvom koje djeluju na viruse prema uputama proizvođača.

Od ponedjeljka se dozvoljava rad frizerskim i kozmetičkim salonima koji su svoj rad obvezni organizirati po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera uporabe vizira, jednokratnih ručnika i ogrtača, dezinficiranje opreme za rad poslije svake uporabe, uz obvezu vođenja registra korisnika usluga.

Nedjeljom rade ljekarne i pekarne do 12 sati i benzinske crpke po uobičajenom radnom vremenu.

Sve zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite postavljene su na web-stranicu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

koronavirus

baner zapovijedi

ostanidoma baner

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Uprava civilne zastite ZZH f

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke