NA 16. IZVANREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE ŽZH USVOJEN ZAKON I PODNESENO IZVJEŠĆE O STANJU I MJERAMA VEZANIM ZA PANDEMIJU COVID-19

skupstina zzh koronaNa 16. izvanrednoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održanoj u Širokom Brijegu u točki Izvješće o stanju i mjerama u Županiji Zapadnohercegovačkoj vezano za pandemiju COVID 19, osim zapovjednika Stožera Zdenka Ćosića, člana Stožera Tomislava Pejića, govorili su i načelnik Stožera i ravnatelj Uprave civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović i predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac.


Dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite govoreći o mjerama i aktivnostima iz okvira svog djelovanja istaknuo je odličnu suradnju sa svim strukturama civilne zaštite, općinskim/gradskim Crvenim križem, službama zaštite i spašavanja, posebno istaknuvši odličnu suradnju sa županijskim Crvenim križem i pripadnicima policije. „Upravo je ova krizna situacija, koja još uvijek traje, pokazala spremnost i zajedničko djelovanje svih žurnih službi i operativnih snaga na čelu sa Županijskim stožerom civilne zaštite“, rekao je Martinović, te dodao da su vatrogasci u Županiji Zapadnohercegovačkoj u protekla nepuna tri mjeseca intervenirali čak 240 puta.

Predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac rekao je da je služba za zbrinjavanje nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, služba zaštite i spašavanja osnovana pri Crvenom križu aktivirana od prvog dana proglašenja stanja nesreće u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Predsjednik Grbavac zahvalio je predsjedniku Vlade Zdenku Ćosiću, dopredsjedniku Toniju Kraljeviću i ravnatelju Uprave civilne zaštite Martinoviću na pomoći u formiranju službe koja će nastaviti planirane aktivnosti.

Po hitnom postupku Skupština ŽZH je usvojila Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom bolesti koronavirusa (COVID-19) na području ŽZH i održanju stabilnosti Proračuna ŽZH.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke