KORONAVIRUS
AKTUALNI PODACI U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

 
 GRAD/OPĆINA Grude Ljubuški Posušje Široki Brijeg UKUPNO ŽZH
Zaraženi 10 0 4 25 39
Umrli  1 0 0 2 3
Broj osoba u samoizolaciji na području Županije Zapadnohercegovačke: 928
PODACI AŽURIRANI: 6.4.2020. u 22 sati

U Širokom Brijegu održan sastanak ravnatelja/direktora Federalne i županijskih/kantonalnih uprava civilne zaštite

sastanak fucz uprave czU organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je održan sastanak direktora Federalne uprave civilne zaštite s direktorima/ravnateljima kantonalnih/županijskih uprava civilne zaštite.

 

sastanak fucz uprave cz 1
Na samom početku sastanka ravnatelj Uprave zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović pozdravio je nazočne i poželio ugodan boravak u Širokom Brijegu. Martinović je istaknuo aktivnosti Uprave civilne zaštite u protekloj godini istaknuvši između ostalog edukaciju učenika i ne/nastavnog osoblja srednjih škola, te formiranje još jedne službe za zaštitu i spašavanje pri županijskom Crvenom križu, kao i redovite aktivnosti i opremanje struktura civilne zaštite.

sastanak fucz cz


U izjavi koju je za Bljesak.info dao Fahrudin Solak, ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite istaknuo je kako je ovo prilika da se razmijene iskustava i problemi s kojima se susreću ove uprave.


''Mnoštvo je izazova pred civilnom zaštitom, od požara u vrijeme ljetne sezone kao i izbijanje velikih voda pa sve do problema s migrantskom krizom. Sve su to aktivnosti koje ćemo provoditi u ovoj godini stoga je potrebno znati navrijeme prepoznati probleme na koje nailaze pojedine uprave kako bismo mogli reagirali'', rekao je direktor Solak. Prošlogodišnji sastanak u Sarajevu bio je produktivan pa je s tim ciljem organiziran i današnji u Širokom Brijegu. Zadovoljstvo ovim sastankom izrazio je i dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH koji je za Bljesak.info kazao kako se radi o produktivnim sastancima s ciljem rješavanja izazova pred kojima se susreću sve uprave civilne zaštite.
''Probleme ne možemo predvidjeti susrećemo se od prirodnih, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća. Potrebno je stalno preventivno raditi kako bi se reagiralo na vrijeme u svrhu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara. Stoga je ovo dobra prilika za to'', rekao je Martinović.

sastanak fucz uprava3

Na sastanku se raspravljalo o mjerama za smanjenje rizika od požara na otvorenom prostoru u požarnoj sezoni u 2020. godini. Razmatran je i Nacrt uredbe o uniformi, nazivima funkcija i funkcionalnim oznakama vatrogasaca u profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama ovlaštenja zapovjednika tih jedinica, zaštitnoj i radnoj odjeći i opremi vatrogasaca. Direktor Solak je pružio i informaciju o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini kao i implementacija preporuka iz stručne procjene sustava civilne zaštite u Bosni i Hercegovini.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=215&v=TUU_k5c1Q08&feature=emb_logo

koronavirus

baner zapovijedi

ostanidoma baner

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

Uprava civilne zastite ZZH f

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

© 2017 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke