ODRŽANA 6. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Stozer CZ tablaU prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana 6. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. 


Na samom početku sjednice nakon razmatranja jednoglasno je usvojen Zapisnik s 5. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite. Nakon što je dr. sc. Drago Martinović načelnik Stožera obrazložio Plan o izmjenama Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2019. godini isti je jednoglasno usvojen.

Jednoglasno su usvojene Odluke o odobrenju isplate naknade članovima Županijskog stožera civilne zaštite za razdoblje rujan-prosinac 2019. godine i o pokrivanju troškova izrade projekta sustava za uzbunjivanje građana na području Županije Zapadnohercegovačke, te Odluka o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje (GSS).

Sukladno Pravilniku o organiziranju i funkcioniranju Operativnih centara civilne zaštite utvrđen je rok za usklađivanje rada postojećih sirena, odnosno ugradnje novih s novim znakovima za uzbunjivanje, a to je 2 godine tj. do veljače 2021. godine, te se stoga pristupa izradi projekta sustava za uzbunjivanje građana na području Županije Zapadnohercegovačke.

Pomoćnik ravnatelja Uprave i član Stožera Mladen Bošnjak upoznao je članove Stožera o planu izgradnje skladišta za potrebe Uprave civilne zaštite i Crvenog križa. S obzirom na važnost ovog projekta zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić predložio je da se za ovu točku organizira tematska sjednica Stožera, što su članovi Stožera prihvatili.

U točki razno na zahtjev DVD-a Gorica odobrena su sredstva za nabavu pjenila za gašenje požara.

 

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke